Aflevering 1: Tom Decorte

Spread the love


In deze allereerste aflevering van de tweewekelijkse CannabisKenners podcast had ik een uitgebreid gesprek met Prof. Tom Decorte. Hij maakt deel uit van de Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht aan de Universiteit Gent.

In 2016 schreef hij samen met Econoom Paul De Grauwe en Toxicoloog Jan Tytgat het boek Cannabis onder controle. Hoe? In deze publicatie geven ze hun gezamenlijke visie op het thema Cannabis en dit elk van uit hun eigen achtergrond en expertise. Daarnaast reiken ze handvaten aan om te komen tot een legalisering en regulering van de plant in België. Want hoe is Cannabis eigenlijk illegaal geworden? Wat zijn de drijfveren om een specifiek beleid rond roesmiddelen te implementeren? Wat is de wettelijke status van Cannabis in België? Hoe zou een regulering er concreet kunnen uit zien?

Met deze en vele andere vragen begon ik aan de CannabisKenners podcastreeks. Met dit eerste interview kreeg ik toch al een hoop antwoorden.

Wat vind jij het meest geschikte cannabisbeleid voor België?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Polls

Vanaf welke leeftijd vind jij dat cannabis verkocht mag worden (bij een eventuele legalisering en regulering)?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...