Drones in de strijd tegen cannabishandel

Spread the love

Waar we drones voornamelijk kennen van spionagetoepassingen of om af en toe een Russisch oorlogsschip tot zinken te brengen, heeft men in het Belgische Heist-Op-Den-Berg deze wondertjes van techniek recentelijk ook ingezet om jacht te maken op de handel in cannabis. En dit met doorslaand succes, zo blijkt uit het bericht op de website van de Vlaamse publieke omroep.
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden betrof het hier dus geen dorpje in een bergachtig gebied â la Tora Bora. Maar een landelijke gemeente gelegen in de Antwerpse Zuiderkempen. Wie Antwerpen zegt, denkt meteen aan de war on drugs van burgemeester Bart De Wever. Wat blijkt: de burgervader had ter gelegenheid van het lokale evenement Hestival zijn oorlogstuig aan de agenten van Heist-Op-Den-Berg uitgeleend. Niet om een bende terroristen op te jagen noch om pakweg een dronken politicus te betrappen op wildplassen maar wel om een 16-jarige jongeman op beeld vast te leggen bij de verkoop van cannabis. De daarop volgende arrestatie van de betrokkene verliep echter niet eenvoudig, zo valt te lezen in de verklaring van de politie over deze operatie: “Bij het benaderen van de jongeren nam één ervan de vlucht richting Stationsstraat. Een alerte burger parkeerde zijn voertuig aan de zijkant van de straat en hield de jongen tegen. Dankzij hem heeft de politie hem kunnen arresteren.”
Maar welke grote vis hebben ze daar nu gevangen in het pitoreske Heist-Op-Den-Berg. Onze jongeman had zowaar 12 gram cannabis op zak en ook nog 165 euro cash. Wat deze samenwerking tussen de diverse politiediensten in manuren en middelen heeft gekost, blijft echter een raadsel. Wel toont dit voorbeeld aan dat de Belgische agenten de nieuwste technieken niet schuwen in hun strijd tegen planten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Polls

Welke informatie vind jij het belangrijkste bij de aankoop van cannabis (bij een eventuele legalisering en regulering)?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...