Aflevering 2: Jean-Pierre Voncken

Spread the love


In deze tweede aflevering van de CannabisKenners podcast sprak ik met Jean-Pierre Voncken, vader van Sofie. Zij kreeg vlak na de geboorte een zware hersenbloeding. Dit resulteerde in tot wel 250 epileptische aanvallen per dag. Na dat Sofie volgens de medische wereld was uitbehandeld, zocht Jean-Pierre zijn heil in cannabis en dit met verbluffende resultaten tot gevolg. Sindsdien pleit hij via de VZW WeAReSofie voor een legalisering en regulering van cannabis in België. Hoe kwam hij tot het idee om cannabis te gebruiken als medicijn? Wat was het effect op Sofie? Hoe reageerde de medische wereld en de politiek? Op deze en vele andere vragen gaf hij me uitgebreid antwoord.

Op welke manier zou medicinale cannabis het best worden verdeeld?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...